Waarom een coach?
Waarom kies je voor een coach? Vaak is dat omdat je merkt dat je vastloopt in persoonlijke omstandigheden, je relatie, je werk of je gezin. Je vraagt je af waarom lastige situaties of patronen in je leven zich steeds lijken te herhalen en wil deze doorbreken. Of een gebeurtenis is zo ingrijpend en life-changing dat je zoekt naar nieuw houvast.

Op veranderingen of gebeurtenissen zelf hebben we niet altijd invloed. Wel op hoe we er mee omgaan. Daarmee biedt de crisis ons ook een kans. Tijd voor een pas op de plaats. Tijd voor reflectie, nieuwe inzichten en zicht op nieuwe mogelijkheden.

Een coach reist als het ware een tijdje met je mee en begeleid je bij het onderzoek naar wat, hoe en van waaruit je handelt en wie je wilt zijn. Wat dient je nog en wat staat je in de weg.

Samen met je coach ga je op zoek naar een manier om de gewenste verandering te realiseren; een manier die bij jou past.

Consonant en coaching
We hebben eerst een oriënterend gesprek. We maken kennis, kijken wat je vraag is en formuleren verwachtingen en doelstellingen. Belangrijk is ‘de klik’, een belangrijke basis voor samenwerking.
In het eerste gesprek bepalen we ook wat het resultaat moet zijn en maken we een inschatting van het aantal te verwachtte gesprekken, de frequentie en duur. Een coachtraject kan kort of lang zijn; afhankelijk van de vraag en de vorm van coaching minimaal 3 en maximaal 6 tot 8 gesprekken.
Tijdens een coachtraject worden naast het gesprek ook opdrachten, praktische en systemisch oefeningen aangeboden.
Het coachtraject is klaar als voor jou het beoogde resultaat is bereikt.