Waarom een coach?
Waarom kies je voor een coach? Vaak is dat omdat je merkt dat je vastloopt in persoonlijke omstandigheden, je relatie, je werk of je gezin. Je vraagt je af waarom bepaalde situaties of patronen in je leven zich steeds lijken te herhalen. Of je bent op zoek naar meer of nieuwe bezieling.
Je staat op een kruispunt. De manier waarop je gewend bent om zaken aan te pakken voldoet niet meer. De situatie vraagt om inzicht en vernieuwing.

Een coach reist als het ware een tijdje met je mee en begeleid je bij het hervinden van je route en bestemming. Samen met je coach ga je op zoek naar een manier om de gewenste verandering te realiseren; een manier die bij jou past.

 

Consonant en coaching
We hebben eerst een oriënterend gesprek. We maken kennis, kijken wat je vraag is en formuleren verwachtingen en doelstellingen. Belangrijk is ‘de klik’, een belangrijke basis voor samenwerking.
In het eerste gesprek bepalen we ook wat het resultaat moet zijn en maken we een inschatting van het aantal te verwachten gesprekken, de frequentie en duur. Een coachtraject kan kort of lang zijn; afhankelijk van de vraag en de vorm van coaching minimaal 3 en maximaal 6 tot 8 gesprekken.
Tijdens een coachtraject worden naast het gesprek ook opdrachten, praktische en systemisch oefeningen aangeboden.
Het coachtraject is klaar als voor jou het beoogde resultaat is bereikt.