Samen of apart?
Bij relatiecoaching kan het gaan om vragen als:

  • Hoe kunnen we onze onderlinge relatie verbeteren?
  • We hebben concrete problemen in onze relatie en willen die oplossen
  • We vragen ons af of we met elkaar verder willen
  • Kunnen we samen een ‘relatiescan’ maken om te zien waar we staan en hoe we op een betere manier verder kunnen?

Hoe gelukkig je bent in je relatie, hangt nauw samen met ervaringen die je hebt opgedaan in het verleden en verwachtingen die je hebt over de toekomst. Vaak heb je die verwachtingen onbewust en spreek je ze niet uit. Zo glijdt het leven voorbij en kun je in je relatie ineens tot ontdekking komen dat kleine irritaties zich hebben ontwikkeld tot iets groots, of dat je sluipenderwijs uit elkaar bent gegroeid. Dat kan het moment zijn om je relatie te herijken.

 

Consonant en relatiecoaching
Relatiecoaching heeft als doel dat je samen komt tot een nieuwe koers voor je relatie.
In het intakegesprek staan we uitgebreid stil bij jullie vraag en jullie verwachtingen van het coachtraject.
Tijdens het traject onderzoek je samen met de coach wat je wensen en verlangens zijn in je relatie, wat je ervaringen zijn en je verwachtingen, en wat de goede balans is tussen ‘ik’ en ‘wij’. We kijken ook naar communicatie en gedrag. Waarin loop je vast? Wat wil je anders?
Een ‘relatiescan’, waarin je met elkaar verkent of en hoe je met elkaar door wilt, omvat meestal 1 of 2 gesprekken; een coachtraject 4 tot 8 gesprekken. Meestal vinden de gesprekken gezamenlijk plaats, maar het kan nodig blijken om gesprekken met jullie apart te voeren.